Se Emne
Dare2think » All With In Earth... And A Bit Outside » LGBTQIAP » Transgender!
 Print Emne
David Ebershoff - Den danske pige - [Book]
Dare2think
ecx.images-amazon.com/images/I/51AAtPt9n2L._SY344_BO1,204,203,200_.jpg


Bog: "Den danske pige" af David Ebershoff
Roman bygget over det danske kunstnerægtepar Gerda og Einar Wegeners skæbne.

Forfatter: David Ebershoff
Udgivet: 1999
Forlag: Viva
Sidetal: 348


At få foretaget en kønsskifteoperation i 1930'erne var en usædvanlig og sensationel affære, og manden som tog skridtet til at gøre det, var den danske kunstmaler Einar Wegener. Operationen, som skulle forvandle Einar Wegener til Lili Elbe , foregik på en kvindeklinik i Dresden.
Einar Wegener var gift med den smukke, feterede kunstnerinde Gerda Wegener og de levede i højst usædvanligt ægteskab.
Deres livsskæbne fortælles der om i romanen "Den danske pige", som er en fiktionsroman baseret på autentiske begivenheder og dagbogsnotater fra Einar Wegener.
Det er en meget intens roman om to af datidens store kunstnerpersonligheder og deres helt specielle ægteskab og man får som læser et godt indblik i deres usædvanlig liv og følelser.
Gerda Wegener var klar over, at hendes mand var født i en "forkert" krop, Hun brugte ham som model til nogle af sine aller bedste billeder, og han blev døbt "Lili". Hun støttede ham også i den store beslutning om at få foretaget kønsskifteoperationen.
Romanen er en kærlighedshistorie med mange lag og den gør et stort indtryk. Det er også historien om, hvordan man kan martres af naturens ugunst og være i stand til at udholde næsten alt! Det er David Ebershoff's debutroman og han er sluppet godt fra at beskrive dette autentiske og næsten glemte drama.

Kilde: LINK
Signature
Happy Thoughts from Dare2thinK
Share This Post:
Facebook Google Tweet This
 
Web

Share This Thread
Social Sharing: Facebook Google Tweet This
Facebook Like:


Hop til Forum: